BOKBUSSEN KOMMER TILL EMMALJUNGA

 

EMMALJUNGA. -”Nu kommer den!” Var fjortonde dag anländer den röda Bokbussen till Emmaljunga Norra till mångas glädje!

Bokbussen kommer

Dags att byta ut lästa böcker, hämta beställda eller få tips och råd om nya att låna!

Annette Marcus rattar skickligt den stora bussen i alla väder från vinterväglag till sommartorra vägar. Annette började som vaktmästare på Biblioteket i Hässleholm 1989, men när de var i behov av ytterligare en chaufför tog hon chansen och tog körkort. Sedan dess har hon kört bokbussen i en ca 5-mila radie runt Hässleholm.

-Det kan bli så mycket som 10 – 15 mil per dag under en 14-dagsperiod till både privatpersoner och skolor. Är en chaufför sjuk, så kan det bli körning varje vecka. Hon poängterar att trivseln ligger i att träffa folket på ett enkelt och socialt sätt, och med så många år blir det både barn och deras barn i sin tur som hon träffar och lär känna! 

Arvid Rosenqvist, Annette Marcus, Eva-Marie Gyllander och låntagare Linnea Nilsson.

Med sig har hon alltid en bibliotekarie, Eva-Marie Gyllander. Eva-Marie började sin bana på Markaryds Bibliotek 1993 men arbetar nu både på bokbussen och på Hästveda skol-och vanligt bibliotek.

Torsdagar med Bokbussen är något hon längtar till. ”Det är viktigt med god kännedom om böcker för att kunna ge förslag som passar till envar”, säger hon.

Det sociala samspelet spelar också stor roll – på vissa ställen kör bokbussen ända in på gårdsplanen så att även de äldre kan låna.

Annars lånar de också ut böcker som är beställda på nätet och som kan hämtas på Bokbussen.

Denna torsdag var personalstyrkan utökad med Arvid Rosenqvist. En femteklassare som valt att följa med Bokbussen som ett arbetsplatsbesök, och det skötte han med den äran.

Jag skulle bara önska att fler upptäckte denna fina service att få möjlighet att låna både filmer, band, tidningar och böcker!

Top