Internationell gemenskap

 

VITTSJÖ. På lördagseftermiddagen anordnades i Vittsjöskogs trädgård ett stort och trivsamt gardenparty för nya och gamla Vittsjöbor. Cirka 250 personer hade hörsammat inbjudan och trivdes under ett par timmar tillsammans i det härliga försommarvädret. 

Mycket folk hade samlats i Vittsjöskogs trädgård.

Majoriteten av gästerna kom från byns olika flyktingförläggningar, men också något femtiotal av Vittsjös fasta befolkning hade mött upp.

Säkert knöts flera nya kontakter.

Initiativet till festen kom från verksamhetschef Veronica Danielsson på Vittsjöskog och Carina Fridolin. Det var också Carina som hälsade välkommen.

 

Den blandade sånggruppen gör ett bejublat framträdande.

På scenen framträdde helt ideellt de lokala sångarna Mattias Olofsson samt Lars ”Linkan” Lindkvist och Malene Langborg, medan ljudet sköttes av Morgan Olofsson. En blandad internationell sånggrupp framförde ”Jag hade en gång en båt” och det bjöds också på arabiska och afghanska tongångar.

Till de många barnens förtjusning hade det fixats både hoppborg och fiskdamm. Förplägnaden bestod främst av grillade hamburgare samt kaffe, te och vaniljbullar. Flera företag hade sponsrat eller subventionerat festen.

Etienne och Bah har inga problem med solbrännan.

Eftermiddagen var allt igenom mycket lyckad och säkert knöts en rad nya kontakter. Eventuellt återkommer Veronica och Carina med ett liknande arrangemang i augusti eller september.

Top