”TRYGG-PATRULLER” GÖR STOR SKILLNAD I BYGDEN

 

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Omvittnat gör de båda Trygg-föreningarna ”Trygg i Vittsjö” och ”Trygg i Bjärnum” stor skillnad för samtliga boende i bygden. Skillnad såtillvida att brottsligheten sett över året, enligt polisen, just i området ligger på en låg nivå. Patrullering sker på oregelbundna tider, årets samtliga dagar. Patrullernas uppgift är att observera samt omedelbart rapportera oegentligheter till polisen. 

Trygg i Vittsjö sponsras av Portalen (www.vittsjobjarnum.nu)

Oaktat för närvarande låg brottslighet är vi just nu inne i semesterperioden då många är bortresta. Detta medför normalt en ökad frekvens av inbrott och stölder. Detta drabbar självklart även Vittsjö och Bjärnums-bygderna. 

Under natten mot fredagen (läs idag) fanns efter tips, under del av natten, en dold Trygg-patrull på plats vid en industri som flera nätter i rad under innevarande vecka varit utsatt för stölder. Om det var patrullens närvaro, eller det var annan anledning är svårt att säga men den tidigare iakttagna bilen kom inte till platsen. Detta, att ”de” aldrig kom, var en seger för Trygg-patrullen. (Naturligtvis är tidigare stölder samt även kännetecken på bil och personer polisanmält.) 

Natten är lång, men med trevligt sällskap i Trygg-bilen rinner dock timmarna väldigt fort iväg. Det är ganska mycket man hinner prata om under en natt. När patrullen, oftast i mycket låg fart kör genom bygden, observeras otroligt mycket. Tänk så mycket vilda djur vi har alldeles inpå knutarna. Min kollega i bilen o jag har under tidigare pass faktiskt sett att från varg till det slarvigt uttryckt, ”vanliga” djuren i bygden. Helt otroligt, ....hur många har haft förmån att få se allt detta?

Är du intresserad av att engagerar dig en enda natt i månaden, i någon av föreningarna är du välkommen. Enklast tar du kontakt via;

Trygg i Bjärnum 0708 98 98 07 eller för Trygg i Vittsjö 0708 93 06 85.

Lite bilder från en ganska normal "Trygg-natt":

en ung "linslus"

..... vi vill inte vara med på bild! 

 Ja, då? Är faktiskt Svenskhare kallas även Skogshare.

Jag då, vill du fightas? -nej jag är snäll fast jag kanske ser farlig ut!

 

Just nu är vi i brunst! o farliga för trafiken!

 

En gryning vid "Bäckabro"

Top