SOMMARKVÄLLSMUSIK I KYRKAN

 

VITTSJÖ. Den musikaliska familjen Glimmergård gästade sin hemorts helgedom med Musik i sommarkväll. Familjen består av Tomas, Charlotte, Felicia samt Linnea 12 år och är bosatta i Vittsjö.

Familjen Glimmergård som bjöd på Musik i sommarkväll.

Tjänstgörande präst var Stefan Dahlström samt Kerstin Sturesson som organist och värdinna.

Efter inledande unisona psalm var det Linnea som sjöng ”Tack för i da". Charlotte Glimmergård presenterade programmet med tema: Tacksamhet. Hon berättade även att det var premiär för familjen att framträda i större sammanhang. Petersson Bergers Sommarhagar spelades av Felicia Glimmergård på klarinett och Linnea fortsatte med valthorn att spela visan om Midsommartid. På valthorn tonade hon också fram en Gotlandsvisa. Familjen sjöng, även i stämmor Den blomstertid, samt I denna ljuva sommartid.

Linnea och Felicia Glimmergård med valthorn och klarinett.

Kvällens andakt hölls av Stefan Dahlström, även hade hade tema om tacksamhet. Han anförde även att en byggnad måste ha en fast grund för att klara prövningarna. Kvällens kollekt kommer att tillfalla församlingens körverksamhet.

Felicia Glimmergård med klarinett.

Den musikaliska familjen fortsatte att i olika stämmor sjunga om ”Sommarens rika dräkt”. Charlotte Glimmergåd framhöll tacksamheten som en gåva att tillhöra en musikalisk familj. Med instämmande från familjen sjöng Linnea ”Nu går sista resan”. Som slutnummer tonade sången ”Tack för i da”. Efter tack med blomster och godis från kvällens värdinna sjöngs unisont I denna ljuva sommartid.

Top