SOMMARFEST MED BÅDE LOPPIS O DANS PÅ LOGE I VERUM

 

VERUM. Återigen är det dags för Verums bygdelags Sommarfest. Ett arrangemang bygdelaget sedan några år, kör tillsammans med Idrottsföreningen i Verum. Under lördagen den 6 augusti kommer den lilla landsortsbyn att bjuda på både loppis och senare på kvällen även på dans till toner av Bob Stevens kända orkester.

Har du aldrig upplevt en riktig ”dans på lövad loge”, -då har du verkligen chansen att göra detta nu, dessutom en helt sagolik miljö. Bygdelaget med Anders Paulsson och Stig Hermansson i spetsen fortsätter traditionen med sommarfesten som nu har mer är 40 år på ”nacken”.Under förmiddagen arrangeras Loppis vid ”Torget” mitt i byn. Tidigare år har utbudet av varor varit både omfattande och varierande. Väl värt ett tidigt besök, varorna går nämligen väldigt snabbt åt. Senare, med start klockan 20 drar festen på den ”Lövade logen” igång. Åter är det kända Bob Stevens orkester som står för musiken. Utöver dansen pågår under festtimmarna tombola med fina priser, ål och lax, chokladhjul, varmkorvsförsäljning, skjutbana med luftgevär samt försäljning av kaffe eller läsk med hembakat vetebröd och kakor.

-Det finns väldigt stark känsla av samhörighet i Verum, de olika föreningarna verkar i god sämja mot samma mål, säger Anders Paulsson, ordförande i bygdelaget. Vi vill att Verum skall var en god plats att bo på, en trevlig och gästfri plats att besöka, vi vill gemensamt satsa på en god framtid för Verum. Känslan för den egna hembygden är stark i Verum– den tar sig många uttryck och omfattas av många. Vi Verumsbor tycker att få platser på jorden ger så mycket livskvalitet som vår kära hembygd, säger Anders Paulsson, ordförande i bygdelaget.

Hoppas nu att vi får tur med vädret i år igen och att återigen riktigt många tar sig till Sommarfesten i Verum den 6 augusti, -nytt publikrekord hade varit riktigt kul, tillägger Sverre Albinsson.

Mer om Verum finns att läsa på Verums bygdelag

 

Top