FANTASTISK VISAFTON PÅ STICKSPÅRET I VITTSJÖ

 

VITTSJÖ. På lördagskvällen bjöds publiken på Stickspåret på en mycket uppskattad visafton med både Ola Magnell och Molly på rymmen. Ola med svenska visor och Molly med en blandning av visor från flera länder.

Ola Magnell

Bandet "Molly på rymmen", -superbra!

Ola Magnell inledde kvällen. Kanske var Ola inspirerad av den mysiga 70-tals miljö i lokalen, -för hela kvällen kom att bli en riktig höjdare både för publik och Ola själv.

Ola Magnell, som har en mängd egna kända visor, presenterade till publikens stora förtjusning, den en efter den andra av sina kända visor. Naturligtvis kom ”Påtalåten”, ”Dimman igen” och flera andra av hans välkända visor.

Ola Magnell fick publiken med sig

Efter nästan en timme försökte Ola avsluta sitt framträdande med den stämningsfulla låten ”Innan elden brunnit ut”, men publiken ville något helt annat. Applåderna ville inte sluta och Ola Magnell fick bjuda på inte mindre än tre extranummer. På väg till logen möttes Ola av många ”-tack snälla du” och flera andra uppskattningar från publiken.

En i publiken var Peps Persson. -Jag är imponerad över bland annat Olas fina gitarrspel. Ola för dessutom vidare den gamla svenska vistraditionen på ett mycket bra sätt.

Jag fick efter framträdandet en pratstund med en ganska trött Ola. -Vilken fantastisk publik ni har här i Vittsjö. Tänk så trevligt att man bevarar och använder en sådan här gammal fin lokal. Lokalen är fantastisk för just musik, det blir så lätt en fin stämning, alla dras med. Nu drar vi vidare till en visfestival i Helsingborg på torsdag.

-Om ”Linkan” skulle fråga dig om att komma tillbaka nästa år, vad skulle du svara? Absolut vill jag det, om hälsan är bra, avslutade Ola Magnell.

Efter en kort paus var det dags för bandet ”Molly på rymmen”.

Bandet består av tre unga män, Pontus Blom, Jonas Jirhammar och Ludvig Olsson och på sikt kanske en liten junior.

De beskriver sin musik som en blandning av musik från Skåne, Irland och Amerika men i lite snabbare rytm. Pontus berättade före framträdandet att det är nog vi på scen som har roligast då vi framträder.

Nu blev det inte bara som Pontus beskrev. Helt klart rycktes publiken med i den enorma spelglädje de tre på scen utstrålade. Vi fick ta del av mycket från bandets register av låtar. I den ena låten kände man tydligt toner från Irland, i nästa låt befann vi oss i nord Amerikas bergstrakter för att därefter befinna oss i Skåne.

Extra roligt var att Jonas även berättade lite om bakgrunden till flera av de visor som de sen framförde. Jonas berättade bland annat om bakgrunden till visan ”Pungråttan”, en visa från 1800-talet, där visan är en slags hyllning till det djur som man faktiskt på den tiden anrättade.

Ju mer ”Molly-” med Pontus, Jonas och Ludvig spelade, ju mer framstod dessa tre herrar som musikaliska ”underbarn”. Helt makalöst bra, enkelt uttryckt.

”Molly på rymmen” är mycket speciella vad gäller sitt val av musik och vad gäller sitt framförande av denna. Kanske rent av unika i sin genre.
Med lite mer reklam för bandet kommer säkert många ”dörrar” att öppnas för framtida spelningar både i Sverige och internationellt.

Lördagen den 27 augusti finns anledning att boka för besök på "Stickspåret", då kommer nästa musikframträdande, se reklam på denna sida.

 

Top