VERUMS LOPPIS, BYTT, BYTT

 

VERUM. Idag så infaller den årliga loppisen i Verum. Loppisen som sådan har vart återkommande i några år och det är Verums gymnastik o idrottsförening som håller i trådarna, det berättar Håkan för mig, han är ordf i föreningen. 

Han talar också om att det är många som är involverade i den här verksamheten. Frivilliga som gärna hjälper till och sätter byn på kartan. Han berättar också att detta arrangemang är ett teamarbete och det behövs många händer för att göra de så bra som möjligt. Ofta är det några av spekulanterna som rusar in när loppisen börjar för att få första bud på varan, då är det bra att vara många. 

En annan medarbetare berättar att som vanligt så finns de mycket prylar till salu allt från sängar, stolar, bord, fina möblemang, barnspjälsängar. Alltid finns det något som blir bytt bytt. 

Vid ett annat stånd finns det kläder, lampor, kuriosa, hushållsmaskiner, kökssaker, porslin o glas, krukor, böcker osv. Många saker som finns här idag önskar man ju att allt kommer till nytta.Loppisen håller till i vägskälet; där Visseltofta /Osby/Vittsjö vägen går samman utanför det hus som förr var en av byns tre affärer. Idag huserar Kicki med familj där. Och under loppisen så har hon öppnat sitt lilla café inne i den befintliga affärsdelen där flertalet av den gamla inredningen är kvar. Visst smakar de bra med lite fika, alltid gott med kaffe.

 

Eller varför inte köpa en grillad korv med bröd av ungdomarna som finns ute vid grillen vid trappan, billigt o gött. Men kommersen var god och det finns nog några som gick hem med just den grejen de letade efter och som de hade kommit dit för att köpa men för vissa,, titta kostar ingenting, -de e gratis och billigare kan det inte bli.

Själv så hoppades jag på att det skulle finnas någon snökula till salu, gammal eller ny spelar ingen roll men det blev inget inköp för mig idag men en intressant liten tur blev det till Verums loppis. På kvällen så avslutas Verums loppisdag med årets sommarfest med dans i byggdegården och det är ju en trevlig avslutning på dagen……

Top