Karnevalståget 20:e augusti 2016

 

Bjärnum För 50:e gången så sågs Karnevalståget dra genom samhällets gator som var kantade med åskådare. Som brukligt är på denna typ av karnevalståg så tar man chansen att få skoja med politiker och tjänstemän, både lokalt, på riksplan och även internationellt.

På sedvanligt maner så inledde musikorkestern tåget, det är en speciell högtidskänsla när de kommer gående!

Många skratt hördes medan tåget drog fram och många leenden syntes i leden. Ibland hände det även att budskapet/roligheten inte alltid hade så lätt att nå fram. Det är ju så att vissa händelser är så lokala/interna att det krävs att man är initierad.

Åtminstone där vi stod så var det karlarna i frack - med ändan bar - som fick de ljudligaste skratten, tror att det fasthängande toalettpapperet var en stor orsak till det. Håriga 'karlabakar' kanske inte är så roliga annars eller det är dom nog!

Gulligaste ekipaget var nog ändå Bamse och hans vänner, många leenden syntes i leden då.

Internationella inslag var Rysk doping, Putin's mirakeldroger som gav väldigt hårbevuxna damer!

Spana in håret i armhålan...

Donald Trump med sina 'grodor' fick sig en känga med.

Det mest kacklande inslaget stod Kommunfullmäktiges möten för, idag nog lite mer än vanligt! Många skratt hördes när detta ekipage passerade!

Självklart fanns det deltagare med från Bjärnums rika musik och teaterliv genom Kulturskolan.

Vi fick även se en parad av tidigare års Karnevalsdrottningar, alla såg lika unga ut fortfarande :) Missade tyvärr något ekipage....:/

Avslutade tåget gjorde självaste initiativtagaren till det hela - Bertil Jansson!

... i baksätet på nästa fina bil, Ronald Johnsson som tillsammans med Bertil Jansson för 50 år sedan startade "Bjärnumskarnevalen"

Här nedan följer en kavalkad på en del övriga ekipage, faktafel och övrigt tok får ni skylla på författaren!

Bombgruppen kommer till Bjärnum...

 

Pokémonjakt i karnevalståget!

Upponer var en bra avslutning!

PS. Innan vi flyttade ner hit för 14 år sedan så bodde vi i Alfta, Hälsingland. Alfta är liksom Bjärnum känt för sina karnevalståg. Några stora skillnader är det mellan arrangemangen, i Alfta är alla ekipage superhemliga! Det är endast teamet som känner till dem, bygget sker på olika gårdar runtomkring och det är hård kamp om vem som ska vinna 'årets tåg'. Detta leder till ibland helt fantastiska byggen, ni kan se ett på denna länk, mer finns på Youtube. Klicka här! 

Top