Boule och grillkväll i Verum

 

VERUM. Verums Fritidsgrupp som arrangerar boule och grillkvällar varje torsdag med början kl 18:00 kunde glädjas åt att det var 27 deltagare som kom denna torsdagskväll. Trots att det kom lite regn i början var det en glad och gemytlig stämning hos alla deltagarna.

 Efter att deltagarna lottats tillsammans och spelat några matcher var det dags för grillning och umgänge runt fikaborden. När alla fikat klart lottades deltagarna in i nya lag och spelet kunde fortsätta, regnet hade upphört och det blev en riktigt fin kväll. 

Samkväm runt fikabordet

Något som gladde Fritidgruppen extra mycket var att det var flera nya deltagare, som inte spelat boule tidigare som kom denna kväll. 

En av dessa var Marianne Jönsson som tidigare var ordförande i Verums GoIF. Marianne som var den som hjälpe till att ordna finansieringen av dessa 11 boulebanor som finns i Verum. Det var även hon som invigde och höll talet när dessa banor invigdes 22 juli 2002.

Marianne Jönsson tidigare ordförande i Verums GoIF.

 2008 byggdes boulehuset av Fritidsgruppen under ledning av byggmästare Sten Nilsson Magnarp. Arbetet gjordes ideellt och materialet finansierades av Verums Fritidsgrupp, Verums  Bygdelag och ett mindre bidrag från Verums SPF.

Fritidsgruppen har boule och grillkvällar varje torsdag och alla som är intresserade att prova är välkomna, bouleklot finns att låna.

Liksom tidigare år kommer gruppen att ordna VM-boule, denna tävling är till för alla intresserade som bor eller har mark i Verum. 

En annan tävling är Boulemästaren, denna tävling är öppen för alla som varit och tränat vid minst 3 tillfällen mån. eller tors. under året. Båda dessa tävlingar är singeltävlingar.

Boule är sporten som alla, både unga och äldre kan deltaga i.

Fritidgruppen vill även passa på att påminna om att söndagen den 28 aug. är det avslutning med prisutdelning på årets cykeltrim ”Känn din Bygd”. 

Arrangemanget börjar kl. 13:00 med 5-kamp, kaffe och lottförsäljning. 

Prisutdelningen kl. 15:00

Mätningen är viktig och det gäller att mäta rätt, det hoppas vi att Ingvar Larsson gör.

Dessa boule och grillkvällar som vi arrangerar i Fritidsgruppen varje torsdag, är mest en social gemenskap. Att träffas, umgås och ha trevligt är väldigt viktigt, och det är hälsosamt att röra lite på sig, och det gör man mer än man kan tro. Så resonerade vi i Fritidsgruppen, och bestämde att vi skulle starta dessa boule och grillkvällar.

Vi köpte in ett antal bouleklot så det finns att låna. Det kostar ingenting att vara med i dessa träffar, endast korven om man vill vara med och grilla i pausen. Så ni som vill testa besök oss vid boulebanorna i Verum torsdagar, spelet börjar kl. 18:00

Det finns många som är med i Verums SPF. Denna förening spelar ofta träningsmatcher mot närliggande föreningar. Om det har varit tävling någon torsdag brukar vi vara lite färre på kvällen, annars brukar det vara mellan 15-20 deltagare dessa boule o grillkvällar.

Vi från Fritidsgruppen ser gärna att det kommer fler, boule är sporten som kan spelas av alla, både unga och äldre. I Verum har vi plattor att stå på när "lillen" kastas ut, därefter kastas ett bouleklot som skall komma så nära lillen som möjligt. Sedan är det nästa lag som kastar ett av sina klot, det laget som ligger längst från lillen fortsätter. Varje spelare har 3 klot, och man spelar oftast i par. Är det ojämnt antal spelare händer det att ett av lagen spelar 3 deltagare med 2 klot vardera.

Vi håller på varje torsdag fram tills snö och frost hindrar för spel. Förra året var det 5 spelare som avslutade säsongen den 17 dec! Fritidsgruppen arrangerar 2 tävlingar varje år, V-M Boulen och Boulemästaren, dessa båda tävlingar är singeltävlingar, alltså 1 mot 1.

Vi har hållit på med dessa Boule och Grillkvällar, samt dessa båda tävlingar i många år nu, och det verkar vara uppskattat. Kom gärna och titta, prova på, ni är alla välkomna. Det finns 11 st boulebanor att spela på, en stor grill, och ett stort och bra boulehus. Belysning finns över banorna.

Top