Scensommarträff- Åkersberg i Höör.

 

BJÄRNUM. Den 20 augusti deltog Vittsjö Bjärnum Teaterförening på scensommarträff inbjudna av Riksteatern Skåne.

Programmet var späckat, en riktig inspirationsdag. Programpunkter var bland annat:

  • Hur dans blir till, koreografen och dansaren Ingrid Rosborg informerade.
  • Ett nytt fakturasystem till teaterföreningarna introducerades av Johan Brunskog från Riksteatern.
  • En föreställning från Malmö Stadsteater "Ni kan kalla mig Ernst” en monolog om Victoria Benedictsson. I rollen som Victoria spelade Cecilia Lindqvist.

Teaterföreningen var inbjuden för att hålla en 10 min lång presentation varför just våra föreställningar blir som Premiär varje gång. Ordförande Anita Tidblad informerade om arbetet teaterföreningen lägger ner för att barn och vuxna ska komma till våra föreställningar. Vi profilerar oss i flera sammanhang i byn till exempel Vittsjödagen, Julmarknad, Tåg- invigning och de tillfälle där vi passar in.

Anita Tidblad berättar om Vittsjö Bjärnum Teaterförenings verksamhet vid Riksteater Skånes möte i Höör.

Våra bussresor till Malmö, Helsingborg och Kristianstad är ju också en del av vår verksamhet. En trevlig stämning när vår publik kommer till foajen med cider, tilltugg och mingel tycker vi också ska ingå. Vi vill ju gärna att teatern ska vara en samlingspunkt där kaffe och smörgåsar är en självklarhet och att umgås med en festlig inramning. Medlemmar och icke medlemmar (blivande kanske) ska vara stolta över att det funnits en teater i Vittsjö 45 år så att vi kan visa bra teater och att det blir Premiär varje föreställning.

Top