Antik och Samlarmarknad i Markaryd 21/8

 

MARKARYD. Söndagen den 28:e augusti var det åter dags för Antik och Samlarmarknad i Markaryd. Som vanligt skedde detta vid Sparbankshallen men marknaden i augusti sker utomhus vid grusplanen. Öppet var det mellan 9-15 men känslan var att det hade varit öppet så länge som det fanns handlare/köpare/handlare där. Handlarna är även de stora köpare. Den som känner marknaden bäst tjänar bäst på en marknad!

Vi anlände runt 10.00 och parkeringen/parkeringarna var fullproppade! Vi fann snabbt en parkering på andra sidan järnvägen, nära att gå och gratis! :)

Molnen hopar sig..men det sken upp och blev +25

Massor av salustånd.....rad efter rad och det gällde att försöka få någon ordning på hur man gick, detta för att veta vad man sett och inte sett. Överlag bra kvalitet på sakerna och utbudet var enormt! Vad du än samlar på, från fjärilar till mynt, från böcker till glas och porslin eller bara 'gamla' saker. Alla kunde hitta något. 

Massor av besökare, just här var det glest men i regel så var det små luckor mellan besökarna

För oss tog det cirka två timmar, och då gick vi ganska snabbt, att utforska utbudet. Nog gjorde vi några 'fynd' alltid, i alla fall spenderade vi lite pengar! 

Fisken från Bo Fajans var på hugget så nu bor den här, efter lite prutning!

Något man alltid bör göra på sådana här marknader är att pruta - åtminstone 10-20% bör man kunna få ner priset och ibland mycket mer men ibland inget. Som vanligt är det tillgång och efterfrågan som styr priset. Roligt är det i alla fall. Nu är ju bara problem var vi ska få plats med dagens fynd? 

Leksaker från Brio blandat med en massa andra fynd

Det är nog snart dags att vara säljare på någon marknad....eller har någon ett bra förråd att hyra ut alldeles gratis?  ;)

Mängder med fin keramik, bland annat från Uppsala Ekeby av Mari Simmusson

13november mellan 9-14 är det dags för nästa marknad där, denna gång inomhus i Sparbankshallen. Ses vi där?

Böcker, speciellt temaböcker var populärt

Tidningar 'från förr' är också populära samlarobjekt

Gamla 'SE' - vem kunde tro att det var något att spara på?

Gamla karamellburkar och serietidningar, allt finns för den som behöver!

Kaviartuben är väl inte så antik men.....kolla in lådhandtagen!

Top