Kvällsdopp satte guldkant på orienteringen vid Möllerödssjön

 

BJÄRNUM. I onsdags förra veckan arrangerade OK Torfinn en orienteringstävling vid Möllerödssjöns badplats och ett strålande väder gjorde det härligt att både springa sig svettig på tävlingen och svalka sig i sjön efteråt.

Totalt startade 162 löpare, varav 65 stycken anmälde sig till en öppen bana på plats på tävlingen.

Samtidigt hade Hässleholms OK klubbmästerskap i klasserna Damer 21 och Herrar 21 på tävlingen. Klubbmästare i damklassen blev Carina Rydlund och i herrklassen tog Ludvig Hallabro hem klubbsegern, stort GRATTIS till er!I en intervju med klubbmästaren Ludvig Hallabro berättar han om sin upplevelse i skogen: ”Inledningsvis på banan var terrängen väldigt tydlig med stora fina höjder i bokskogen där underlaget gjorde det mycket snabblöpt. Mot slutet av banan blev det lite mer svårlöpt då den fina bokskogen byttes ut mot grönområden, kärr och brännässlor. Jag gjorde en större miss på väg till femte kontrollen då jag inte tyckte att kartan och verkligheten visade samma sak. Efter att ha trasslat mig genom ett tätare grönområde fick jag rätt på kartan. Förutom denna miss och ett missbedömt vägval är jag helnöjd med loppet och det blev en härlig kväll med bad efteråt!”

Tävlingsledare Lennart Erfors ansåg att genomförandet av tävlingen fungerade mycket bra och det största problemet som arrangörsklubben hade var att dela ut priserna efteråt då många av barnen låg och plaskade i badvattnet. Vilket var ett väldigt härligt problem att ha.

I markan såldes det både kaffe och kakor samtidigt som det grillades både korv och hamburgare.

Slutligen vill vi från OK Torfinn tacka för en trevlig orienteringskväll och hoppas vi får en lika trevlig tävling till påsk, då vi troligtvis ska hålla både en precisionsorienteringstävling och en vanlig orienteringstävling.

Vi vill dessutom tacka alla bilister som körde förbi löparna när de var på väg till start. Ni körde försiktigt och visade respekt, det var mycket uppskattat!

Top