ÅRLIG VGIK LOPPIS

 

VITTSJÖ. Första loppisen startades av Vittsjö gymnastik och idrottsklubb 1976 sen dess har det varit ett återkommande projekt för att få in pengar till deras verksamhet.

Många grejor har under året hämtats hos privata personer som av en eller annan anledning inte kan eller vill ta tillvara på sakerna. Men som är för fina att kastas, möblerna med sina fina dekor, fåtöljer, soffgrupp, stolar, bord och hyllor. Fanns ju massor av köks redskap som grytor, stekjärn, bunkar, bestick och många fina slipade glas stora som små och nätta.

Varför inte passa på och köpa sällskapsspel eller sportprylar. Allt detta har lämnats in till VGIK s verksamhet. Inte att förglömma tekniska prylar som passar datorer, tavelramar, böcker och mycket mycket mer.

Det är bra att det kommer väl till pass hos nån ann och att det kommer in pengar till VGIK s verksamhet. Många föräldrar och ungdomar hjälper till under loppisen och fotbolls tjejerna är där också, men de åker iväg under eftermiddagens sena timma, bortamatch väntar.

Varje år hålls det auktion, årets ropare var Tomas Glimmergård och han var rätt så snabb att prongla ut vardags möbler till hugade spekulanter, de gällde att hänga med i budgivningen om man ville gå hem med det man hade tänk köpa. Mot en viss liten peng kunde man få första tjingen o titta på varorna och då får man va snabb för när den ev köparen hittat vad den ville köpa så släpptes inga andra in till borden, tyvärr. Nåt och tänka på till nästa år. Men ni har gjort ett fantastiskt jobb.

Ute vid entrén så såldes det grillad korv/mat, lite dricka, man kunde köpa lotter eller varför inte satsa på roulett och vinna choklad.

Till sist, visst fanns det grejer till alla och en var om man bara öppnar börsen. Själv blev de en kasse med inbundna böcker för en billig peng. Samtidigt så blir loppisen lite av en hemvändardag för Vittsjöbor som tar tillfället i akt att hälsa på hemma och alltid så träffar man nån bekant.

Top