SPF-seniorerna i Vittsjö mindes väl sin Alice Babs

VITTSJÖ. På torsdagen den 6 oktober samlades ett trettiotal medlemmar i SPF Seniorerna Vittsjö i Blå Salen till sitt ordinarie månadsmöte. Sammankomstens höjdpunkt var när Ylva Palmgren sjöng ett melodier ur Alice Babs omfångsrika repertoar.

Ylva Palmgren sjöng till ackompanjemang av Birgit Berg på keyboard.

Anne-Marie Ström informerade, i ordförandens frånvaro, om föreningens och förbundets angelägenheter och meddelanden. SPF Vittsjö Seniorerna i Vittsjö är en aktiv och livaktig förening med omkring hundratalet medlemmar.

Därefter tog duon Ylva med sång och Birgit som ackompanjatör över för att underhålla de närvarande i nära en timme med en rad för oss alla väl kända sånger ur Alice Babs stora repertoar. Som vi alla vet så utvecklades Alice Babs verkligen under sin långakarriär. Från en otroligt begåvad välsjungande sextonåring till en mycket hyllad världsstjärna. Hon samarbetade med sin tids mest uppburna vismakare i Sverige och Danmark jämte olika musikanter och världsstjärnor. Den mest kände av dem alla var nog Duke Ellington, som verkligen upphöjde hennes stjärnstatus och sångkonst.

Såväl Ylva somBirgit känner väl sin Alice Babs och hennes repertoar. Det var för oss alla en riktigt omväxlande och välredigerad lektion i vad Alice Babs med omgivande olika musikanter åstadkommit under sin långa karriär. Hon blev, som vi alla vet en av våra mest välkända sångerskor vi haft. Har ni möjlighet att få uppleva en föreställning med Ylva Palmgren och Birgit Berg så gör det. Det kommer att bli en riktigt stor musikupplevelse.

Top