300-klubben en viktig del av Vittsjö GIK

VITTSJÖ. 300-klubben hade i måndags årets sista träff vid Idrottsparken. Ett ganska stort antal medlemmar hade anslutit för att ta del av damlagets träning samt höra vad Thomas Mårtensson hade att berätta. 2016 är för Vittsjö GIK det 5:e året i rad i högsta divisionen! Laget är dessutom redan klart för fortsatt spel i damfotbollens finrum även 2017. Damallsvenskan blir bättre och bättre för varje år och det krävs på flera sätt mer och mer av varje klubb.

Naturligtvis är det förenat med stora kostnader att vara med i fotboll på denna elitnivå. Här kommer 300-klubben in som en viktig ”kugge” i sammanhanget. Genom sina 239 medlemmar, som var och en bidragit med 300:-, har 71 700:- kunnat tillföras damlagets budget.

300-klubben samlades klockan 17 och bjöds direkt på grillad korv samt kaffet och kakor. Detta var säkert riktigt välkommet i den kalla, blåsiga oktoberkvällen.

Samtidigt var träningen i full gång på huvudplanen. Genom den utomordentliga belysningen var det lätt att följa de olika moment som var på agendan för kvällen.

Efter ett tag kom Thomas Mårtensson och ett antal av spelarna fram till 300-klubbens medlemmar. Thomas verifierade att nu är det klart, vi fortsätter för 6:e året i rad att spela i damallsvenskan, detta är otroligt, denna lilla by!

Tänk lag som Umeå, med tre landslagsspelare och i sin historik ett förflutet där flera guld i damallsvenskan finns, åker troligen ur serien i år. För att avancera i tabellen krävs bland annat kontinuitet. Att få behålla spelare, så att man år två kan bygga vidare på tidigare års erfarenheter är drömmen, fortsatte Thomas. Detta är dock ett problem, spelarna är naturligtvis efter en säsong öppna för erbjudanden från flera lag vilket innebär att kommande års lag kan på papper vara klart först en bit in på senvintern. Först därefter kan uppbyggnaden av det kommande laget starta.

Grundarna till 300-klubben Karl-Erik Kristensson, Jörgen Larsson och Sven Lindström har redan nu siktet inställt på kommande år. Vore trevligt om vi kunde bli över 300 medlemmar i klubben, säger Karl-Erik.

Top