Emmaljunga församlingshem byter skepnad!

Emmaljunga. Här är han! Mannen som med sin pensel har gett byn ett uppsving genom att fräscha upp vårt församlingshem i Emmaljunga!

Thomas Malmberg

Vem är han då? Namnet är Thomas Malmberg, 48 år, och han arbetar som vaktmästare/fastighetsskötare i Vittsjö Församling. Efter en längre tids sjukdom sadlade han om från sitt stressiga resandejobb och fick möjlighet att pröva på att arbeta inom kyrkans ansvarsområde.När så Emmaljunga kyrkliga förening involverades under Vittsjö Kyrka blev det aktuellt med en upprustning både ute och inne. Det är exteriören som Thomas arbetat med sedan i början av juni 2016 och fram till för ett par veckor sedan, då huset blev klart. Att det var säkert 20 – 25 år sedan det sist målades märktes tydligt.

Före,-men-efter-slipningen

Ett gott arbete kräver mycket; Huset slipades först och målades sedan tre gånger. En del bräder fick bytas och både fönster och grunden fick ny färg. Många bybor stannade och pratade med Thomas under tiden och alla berömde och var glada för förändringen. Själv var han tacksam inför den tid han fått vara och arbeta i Emmaljunga, inte minst för stillheten runt omkring som bara förgylldes av fåglarnas kvitter och barnskratt från förskolan tvärs över gatan. Här behövdes ingen musik! Thomas är också nöjd över att det bara varit 3 – 4 dagar på hela tiden som han inte kunnat måla. Det krävs lite av en konstnärssjäl för att gå upp i sitt arbete och sedan kunna glädjas över resultatet.

Efter målningen

Nästa projekt för Thomas och Emmaljunga församlingshem blir att i energisparande syfte täta fönsterna och till våren är det kampanilens (kampanil= fristående klocktorn) tur att gås igenom med målning och tjärstrykning. När han med värme i blicken leende berättar detta, förstår jag att han gärna kommer tillbaka hit. Den invändiga renoveringen bestående av målning, nya inventarier och nytt kök stod Emmaljunga Kyrkliga förening för medan Vittsjö Kyrka tagit över driften och stod för betalningen för det yttre arbetet. Emmaljungas invånare gläds över det fina resultatet av sitt församlingshem, mycket tack vare Thomas fina arbete. Ett stort fång rosor till dig!    

Efter målningen

Top