Ett besök på ”La Cortina” i Vittsjö

 

VITTSJÖ. Denna gång har stafettpinnen landat hos ”La Cortina”. Ägare till denna blomstrande gardin/tyg affär heter Yvonne Holmberg. 

Hon är född och uppvuxen i Markaryd inte så långt härifrån men ändå andra ”sian gäret", som man sa förr. I mer än drygt tjugotre år hade Yvonne sin gardin/tyg affär i Markaryd men för cirka fyra år sedan, fick hon möjlighet att köpa en fastighet vid genomfarten i Vittsjö, fd Gustavssons möbler. I denna lokal har det funnits olika inrättningar genom åren som gått.

Enligt Yvonne själv så passade denna fastighet perfekt för hennes ändamål. Sagt och gjort efter ”lite” förbättringsarbete och uppfräschning så gick flyttlassen från Markaryd ner till Vittsjö. 

Vidare så berättar hon att hennes förväntan infriades helt, hon har ju en inarbetad stabil kundkrets, som genom åren har fortsatt att handla hos henne. Har ett stort upptagnings område. 

I hennes affär finns det mycket att köpa, allt smått från nål/tråd upptill stora skenor, upphängningskrokar och diverse ting som man behöver i ett hus. Studiebesöken har ökat hos ”La Cortina” de senaste åren, från andra orter det är ett roligt och uppskattat inslag. Hade gärna sett flera besök av byns fasta befolkning komma in o titta på mina varor berättar hon.

Tycker att fastigheten är mysig med sina små prång och det känns mer gemytligt i rummen där många rullar/balar av tyger finns att beskåda. Ett perfekt läge utmed 117 som har bra parkeringsmöjligheter. Samtidigt som det ger en trevlig och gratis annonsplats för hennes affär att synas men också för de som går eller åker förbi dagligen. Trafiken är ju rätt så tät genom byn och det är ett bra läge för affären.

Yvonne anser också att det är en fördel att ha affären i Vittsjö, sparar tid på att slippa köra. Vidare så berättar hon att fördelarna är flera. Har ju sin familj runt omkring sig med barn och barnbarn, mer tid till sin familj som hon värderar högt.

Yvonne säger att hon har inget som är negativt med att bo i Vittsjö, trivs bra här. Men hon tycker att kommunen kan satsa lite mer på de äldre så att de kan få bo kvar på orten, bygga nytt äldreboende, Trygghetsboende, arbeta för att behålla kontanthanteringen. Yvonne menar att de äldres välfärd är det viktigast av allt. Det är dom som byggt upp vårt samhälle. Hon saknar inget men så säger hon att hon vill ha fler och bra anpassade tåg/busstider om hon får önska. De positiva överväger mycket säger hon, vi har ju en fantastik natur med våra sjöar runt omkring här.

Yvonne avslutar den här lilla pratstunden med att säga: sist men inte minst att Vittsjö fotbolls tjejer är den bästa reklam för Vittsjö och dom ska vi stolta över. Jag säger tack till Yvonne …….för hennes brinnande intresse för "La Cortina” och för Vittsjö och önskar henne och hennes personal en trevlig helg.

Top