Företagarna i Bjärnum Vittsjö firade 90 år

 

BJÄRNUM, VITTSJÖ. Företagarna i Bjärnum Vittsjö grundades 1926 och har firat 90 årsjubileum.

Dagen startade med blomsternedläggning på grundaren och ordföranden Olof Perssons grav. Börje Bengtsson, Torsten Enarsson och Bengt Rask ombesörjde detta.

Ordförande Börje Bengtsson hälsade ett 60 tal deltagare välkomna och öppnade mötet med en tillbakablick på föreningens 90 år. Berättade att föreningens uppgift var att göra samhället bättre och lade fram många frågor som föreningen varit upphovsman till under dessa år. Varmbadhus, badplats vid Bjärlången, tandläkare var en liten del av detta. Även idén att bilda Hantverkarkvinnorna kom från denna styrelse. Bjärnumsutställningen 1946 följdes av flera mässor.Man skålade i champagne för föreningens 90 år! Därefter serverades man gås med krås och äppelpaj med vaniljsås på Tre Hammare. Rolf Månsson tackade ordförande för den trevliga festen. Måltiden avslutades med att ordföranden kallade in kock och personal som blev tackade för god mat och betjäning med en applåd.

Avslutning med kaffe och tårtor i Hantverkssalen. Det fanns också ett uppdukat minnesbord med fotoalbum och där kunde man se de flesta medlemmarna på olika fester. Olika vinster bland annat i tenn samt kallelser till de olika mässorna fanns att beskåda.

Fredrik Andersson med kompisen Rolf spelade medryckande dansmusik och det var några par som inte kunde motstå lusten att ta en svängom.

Bilder från 90-årsfirandet:

 

Top