Emma Pettersson berättade gripande om kampen åter till livet efter misshandeln för sju år sedan

 

VITTSJÖ. Närmare hundra besökare kom till Vittsjö bibliotek i torsdags kväll. Alla kom för att höra Emma (med rötter i Vittsjö) berätta sin historia och signera sin bok ”Glöm inte andas”. 

Det var ”Bibliotekets vänner” som låg bakom inbjudan både till Agneta Almqvist och Emma Pettersson samt publik. Claes Ruderstam hälsade välkommen.

Agneta, som skrivit boken om Emmas berättelse, hade sin gitarr med som hon trakterade under kvällen, med sång av båda, bland annat sången ”Livet” skriven av Emma.

Mellan sångerna berättade Emma om allt hemskt som drabbade henne den novemberdagen för sju år sedan.Hon berättade om den långa vägen tillbaka till det liv som låg framför henne innan hon misshandlades och var så nära döden.
Denna långa väg är en tuff resa som ännu ej nått sitt slut. Efter att hon varit varken död eller levande, har hon fått massor av stöd från släkt och vänner. I framtiden vill hon satsa på hjälp åt andra i samma situation.

Emma har belönats med titeln ”Hela Sveriges Hjälte” för sitt mod, sin styrka och kämpaglöd. Emma har själv skapat en devis: ”Kämpa inte hata”.

Efter att Claes Ruderstam tackat och alla applåder klingat ut, så signerades många böcker vid ett bord intill. 

Sedan serverades det kaffe, kakor och Solveigs fantastiskt goda bullar.

Top