CHARABANG OCH PRÄRIEVAGN SPRED STÄMNING I FARSTORP

 

FARSTORP. Granarna stod mörka med sina gröna barr men tinade nog upp en del då adventsvisor ljöd intill. Med en prärievagn och en Vagorett (charabang) startade färden i Fredskog i disigt höstväder. På plats fanns Fredskogs Kör- och Ridklubb med Bengt Guldbrandsson som kusk. Dit anlände även Ronny Persson från hästfarm i Tullstorp med förspänd prärievagn. Dragare var av Nordsvensk ras medan charabangen drogs av smäckra nyimporterade polacker!

Landsbygdsgänget från Farstorp är redo för avfärd.

På gårdsplanen i Fredskog var det samling av aktörerna med Anders Lennartsson som gitarrist och ledare. Efter hand äntrades de två ekipagen och färden ställdes mot Gammalstorp tillsammans med ryttaren Amanda Johansson. På gårdsplanen hos Ulf och Gertrud Nilsson blev det uppehåll. De lusseklädda flickorna tog ton efter Anders Lennartssons musik. Det blev aktuella visor och sånger bland annat om Staffan Stalledräng, samt visor med anknytning till årstid och annalkande julhelg.

Denna adventshälsning uppskattades av paret Nilsson tillsammans med dotter Sofia. -Det är jätteroligt med sådant besök betonade Ulf. Det var andra året som besök skedde på denna gård, varför det hemsökta paret hade förberett med glögg och kaka. Vid flera av visorna blev det instämmande från Nilssons i tonerna. Även unga Sofia kände till texterna och sjöng med i den nybildade kören.

Underhållningspatrullen sjunger ut i Gammalstorp.

Färden fortsatte på stora landsvägen mot nya mål.Det blev halvdussinet besök på gårdar i Skeröd, Kråkeberga och Hörröd. På samtliga platser blev glädjespridarna välkomnade i den annars mulna dagen.

Sofia nynnar med i den kända visorna.

Detta var tredje året som detta arrangemang genomfördes på helt egen initiativ med de två hästägarna som pådrivare. Intresse fanns inom bekantskapskretsen att medverka vid detta trevliga arrangemang på landsbygden. Det är sådana initiativ som skall fram för att hålla landsbygden levande! Det är byarna på landet, utanför tätorterna, som kan utföra det som intresserar och gynnar befolkningen. 

 

Glädjespridarna är nu på väg mot nästa gårdsuppehåll.

Top