Julmarknad på Vittsjö Sjukhem

 

VITTSJÖ. Oj va roligt och spännande! Så tänkte jag när jag fick erbjudandet att vara med på en julmarknad som skulle gå av stapeln på Vittsjö sjukhem.

Det var många år sen det var julöppet på Vittsjö sjukhem så nu passade det ypperligt eftersom det bidde ingen Lions julmarknad i byn. Så i år har personal och ägarna verkligen tänkt till, vi gör en marknad på hemmaplan, nära och bra tillgänglighet för alla våra gäster och deras anhöriga. Inget krångel med transporter eller tider som ska passas och alla de som bor på Vittsjö sjukhem har möjlighet att vara med.

All personal har bidragit på nåt vis för att julmarknaden ska kunna genomföras för de boende på hemmet. En julmarknad med tända marschaller, stora röda julkulor med rosetter som hänger vackert i julgranen, dofter som förknippas med en julhelg för längesedan.

En gammeldax jul där de äldre kan känna igen sig just med olika tombola-chokladhjul/ godis mm, med chans till vinst. Alla som var med fick ett biljetthäfte, som lämnades när det var dags att prova lyckan, chanserna var många för vinster.

I väntan på luciaföljet som skulle anlända med häst och vagn fanns det möjlighet att dricka lite glögg, äta en korv eller varför inte lite pepparkakor, popcorn eller sockervadd. Tur att häftet fanns, det var mycket att välja på och allt var gratis.

 Julgranen prydde sin plats på utegården där tillställningen hölls. Tillfälle att åka häst och vagn lockade också många och under tiden passade barnen från Vittsjö fritids på att pröva julgodiset.

Javisst är det välkända sånger som barnen sjunger och det är lika härligt att lyssna på varje år, tror att de var många av gästerna som tyckte det. Man kan aktivera lite positiva tongångar mot allt de andra som man hör varje dag. Allt har sitt pris och det har denna julmarknad också, men det står ägarna för helt o hållet själva för. Mycket bra arrangerat!

Trivselfaktorn var hög både från boende och gäster, en verkligen lyckad julmarknad utförd av och med trevlig och glad personal, som arbetar tillsammans för att gästerna skall trivas och må bra.

Så jag avslutar med att säga väl mött, önskar er alla en 
God Jul och ett Gott Nytt År!

Fler bilder från en trevlig Julmarknad på Vittsjö Sjukhem;

 

Top