Vinterfåglar inpå Knuten

 

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Sista helgen i januari genomförs som vanligt den årliga fågelräkningen vid fågelbord runt om i Sverige. Det är ett evenemang som arrangeras av Sveriges Ornitologiska Förening och som startade år 2006. 

På deras hemsida finns att läsa att det i fjol var cirka 20 000 personer som rapporterade. Evenemanget är känt bland de flesta naturintresserade i Sverige. Idén bakom fågelräkningen är hämtad från RSPB, BirdLife-partnern i Storbritannien och liknande räkningar genomförs sista helgen i januari i flera länder i norra Europa.

På hemsidan skriver man även om att det finns en app ”Vinterfåglar” för att enkelt registrera och rapportara observationer vid fågelbordet. Appen som är gratis kan du ladda ner från App Store eller Google Play. Appen innehåller dessutom många bilder och läten på flera arter som kan bli aktuella att rapportera.

Från och med i år kan alla som rapporterar även se statistik från den egna matningen. Här finns också möjlighet att få se statistik från tidigare år.

Länk till Sveriges Ornitologiska Förening

Top