Inte bara bingospel

 

VITTSJÖ. Ja det finns många olika aktiviteter för pensionärer inne i byn. Det kan till och med vara svårt att hinna med allt. Idag har jag haft tur på min lilla promenadrunda, jaa det var full rulle på ”Träffpunkt” Linden. Med helt andra aktörer idag än när jag var där sist. Som överskriften antyder så finns det andra aktiviteter inte bara bingospel som oftast anordnas på tisdags eftermiddag, bingo i sig själv lockar många deltagare och alla hoppas förstås på vinst.

Idag när det är onsdag eftermiddag är det ett annat spel. Ett kortspel som heter canasta som kan spelas med två deltagare, tre eller fyra men också som lagspel. Canasta spelas i omgångar under eftermiddagen med en liten paus emellan då serveras det kaffe med dopp.

Nya deltagare blandas med lite mer erfarna spelare, det gäller att ge och ta. Spännande värre och deltagarna tycker det är roligt. Någon som sa att det inte är hela världen att förlora, de här är ju ett spel och korten spelar sig själv med lite tur. O visst finns de plats för flera intresserade personer som gillar denna form av gemenskap.I rummet bredvid håller några av Vittsjö Pro:s sångkör hov, de träffas för första gången på detta året för att tillsammans komma fram till vilka av sångerna som ska tränas på.

De har ett stort urval att välja mellan, drygt 350 låtar och det är inte alltid lätt att välja. Många av dessa är sånger/låtar som de flesta pensionärer kan sjunga med i när PRO kören framträder. De är ett glatt gäng som träffas, sjunger och som tillsammans med en dragspelsspelande herre så blir det liv i luckan.

En trappa ner håller SPF seniorerna Vittsjö till. Idag har dom ett styrelsemöte, för att gå igenom och anteckna vad som skall återges på det kommande årsmötet. De har fastställt vårens program och överlämnar ett infoblad om vad som ska hända.

Olika aktiviteter är på tapeten, bland annat modevisning, underhållning med Göingska visor men också med Danska och Svenska visor. Även med trädgårdsdesign och en härlig vårfest är att vänta. På planeringsstadiet är vårens heldagsutfärd och mer info om resan kommer senare. SPF har ett nära samarbete med PRO Vittsjö och tillsammans kan de genomföra flera projekt, som tex bokbinderi, styrketräning och lättgympa men också sittgympa. Gemensamt för dessa är alla välkomna att vara med.

Top