Information från Hässleholms kommun

 

 

VITTSJÖ. Anhörigstrateg Stina Lindén och demenssjuksköterska Marie Vilhelmsson fanns på Vittsjö biblioteket i veckan. De gav information och svarade på frågor gällande anhörigstöd.

Ett väl så viktigt informationsmöte för alla som är anhöriga eller som börjar komma upp i åren. Det kan ju vara bra och veta vad man har för möjligheter till fortsatt trygghet när hälsan sviker. Det kan ju gälla flera behov man behöver ha klarhet i för de anhöriga eller för en själv. Som att kunna bo kvar hemma, med hemtjänst, avlastning, växelvård är ju viktiga pusselbitar som bör individanpassas, vilket görs också enligt kommunens informatörer. Stöttning så att den lilla människan kan fortsätta känna trygghet och kan bo kvar hemma.

Det är därför dessa möten är så bra säger Stina och Marie, man kommer ut till de olika platserna och kan skapa en egen uppfattning på vad som behövs. Behovet skiftar från ort till ort. Kommunen vill ju hjälpa till så långt som möjligt och alltid individuellt. Frågorna som vi hade med oss fick svar och informations häfte överlämnades samtidigt med lite godisgott, intressant läsning blir det i alla fall.

 

Det finns stöd för alla att få, kanske genom webbsidan när det ej är möjligt att träffas. På webbsidan finns också en anhörig sida. Annars så kan man lyfta telefonluren och ringa till handläggaren. Där kan du få prata om dina funderingar och du får svar på dina frågor.

Top