Stort utbud för teaterintresserade inför hösten

 

VITTSJÖ. Teaterföreningen i Vittsjö-Bjärnum har nyligen levererat våren 2017 program. Nu var det dags för oss att deltaga på scen- konstdagar i Helsingborg. Här presenterades föreställningar för hösten 2017 och våren 2018.

I år var det Helsingborgs Stadsteater som upplät sin teatersalong när Riksteatern från Blekinge, Kalmar, Jönköping, Skåne, Halland, Kronoberg och Riksteatern Väst samlade sina medlemmar. På två dagar, den 4-5 februari, såg vi hela 32 föreställningar, visserligen endast 15 min av varje men intensivt var det. Alltså mycket information om dans, revy, sång ,humor och dramatik på kort tid.Nu skall vår styrelse komma fram till vad vi tror och hoppas att vår publik kommer att gilla. Teaterfolket som samlas på scen-konstdagarna tar också tillfället i akt att utbyta idéer och erfarenheter med varandra bland annat vid på luncher och kaffepauser. Det är flera saker som sedan ska stämma när vi ska välja föreställningar och förutsättningarna är ju så olika för teaterföreningarna.

Vi i Vittsjö har förmånen att ha en egen teaterlokal .Det är inte alla föreningar som har det. Avgörande är också scenens storlek och naturligtvis priset på föreställningen.

Resultatet av dessa två dagar blev MYCKET TEATER OCH BRA TEATER även om vi skulle vilja visa samtliga 32 föreställningar. Vi lovar dock att att återkomma med ett något mindre program.

Top