Trygg vaktar bygden

 

VITTSJÖ. Föreningen Trygg i Vittsjö genomförde årsmöte på Furuliden och kunde samtidigt konstatera ett bra verksamhetsår. Låg brottslighet är målet för verksamheten och detta menade Sivard Strand, ordförande i föreningen att man uppnått. Medlemmarna har ofta tipsat polisen om olika händelser. Det har till och med hänt att polisen hänvisat till Trygg i Vittsjö då de blivit uppringda, säger Sivard. 

Sivard passade även på att tacka alla privatpersoner samt företag för generösa bidrag som gör det möjlig för föreningen att fortsätta sin verksamhet.

Föreningen består idag av ett femtiotal aktiva chaufförer. Dessa har på fritid ställt upp för att bevaka Vittsjö med omnejd. Nytt är att föreningen även idag kan bistå med HLR. Under det gångna året arrangerade föreningen utbildning för sina medlemmar i HLR (hjärt-lung-räddning) samt hur en hjärtstartare skall användas. Föreningen har därför köpt in en hjärtstartare som idag förvaras i Trygg-bilen. Ny kurs (repetition) i HLR och hur man hanterar en hjärtstartare beslöts under mötet att arrangeras under det kommande året.

I statistiken framgick att föreningen varit aktiv under 85% av årets dagar. Sivard Strand gav därför eloge till alla som bidragit till denna höga siffra.
Vi har säkert genom vår närvaro hindrat ett okänt antal brott i vår bygd, summerade Sivard Strand. Naturligtvis välkomnar föreningen ännu fler medlemmar.
Enklast att få information om detta är att gå in på föreningens hemsida som finns vid reklamen på www.vittsjobjarnum.nu

Top