Femtio, frånskild och förvånad

 

VITTSJÖ. Ja, så var titeln för torsdagens föreställning av och med Martin Svensson. Den handlade om livet efter 50, det vill säga medelåldern och om hur en oväntad händelse gör, att han uppmärksammas på att den där 50-åringen faktiskt är han själv, fastän han i tankarna fortfarande var 25 eller i alla fall 34 år.

I denna humorfyllda föreställning sätter Martin ”tummen” på saker som vi alla upplevt men inte tänkt på hur typiskt det yttrat sig: ”Om prostataundersökningar och läsglasögon.... femtioårsfester och gröna marmeladkulor... medelålders nätdejting och modern teknik” (citat ur programbladet).

Humor, värme och igenkännandet lockade fram många glada skratt bland åhörarna i den välfyllda salongen i Vittsjö Medborgarhus. Martin blandar sina egna funderingar och sin underbara syn på livet i samverkan med publiken och låter oss få höra både ståuppkomik och sånger till ackompanjemang av den supermusikaliska Arja Jantunen från Strömsnäsbruk.En stor applåd gick till teaterföreningen, som i pausen bjöd oss till dukade bord med smörgåsar och kakor. Mycket uppskattat och gott!
”Ett gott skratt förlänger livet” och efter denna roliga kväll kommer vi att bli gamla! ”Jag kan inte förhindra att bli gammal – men jag kan se till att ha kul under tiden!”

Top