HÄSTHULT AIK DELTOG I VASALOPPET

 

HÄSTHULT-MORA. Hästhult AIK var representerat med sex målgångar i Mora under årets Vasalopp. Som bekant fick LES från Korsahåla bryta loppet vid Mångsbodarna. Efter några timmar var han i full vigör men avstod fortsättningen i loppet. Det var den 50:e gången han deltog i det stora loppet. Men det kommer fler Vasalopp!

Sex övriga medlemmar i Hästhult AIK deltog i de olika loppet och samtliga kom i mål med varierande tider och placeringar. Det var Jörgen Edinge, Helge Elise Hansen, Torbjörn Holmberg, Cecilia Sixten, Paul Svensson och Peter Svensson. Intresset har minskat för Vasaloppet eller också är det åldern som ökat! Hur som helst är det strongt att den lilla idrottsklubben på landsbygden kan ställa upp med skidåkare. Träningsmöjligheterna har varit minimala men det har skett träning med hjul under skidorna men det ger inte rätta glidet!

Året var 1991 då 30 skidåkare från Hästhult AIK, Emmaljunga GoIF samt Vittsjö OK deltog i Vasaloppen. 

För övrigt har Hästhult AIK sitt årsmöte i klubblokalen tisdag den 28 mars. Sen följer Valborgsfirande samt tipspromenad runt Hårsjön med början den 4 maj. Årliga metartävlingen vid Hårsjöns stränder blir den 25 juni. I år är det 50 år sen Hästhult AIK bildades och det blir jubileumsfest den 5 augusti.

Top