Hela kyrkan sjunger i Emmaljunga

 

EMMALJUNGA. Så var det dags igen, Emmaljungas kapell har blivit sångens och musikens högborg. I torsdags kväll hälsade Carl-Olof Danielsson oss välkommen till årets första sångkväll. Han poängterade att denna kvälls inkomster gick oavkortat till Fasteinsamlingen men sände sedan ordet över till kantor och körledare Mats Lunnergård. 

Mats hade tagit fram en röd tråd för kvällen: det var Bill Gaither en av 1900 talets störste kristne sång och textförfattare.

Kyrkokören Mats på keyboard och sång, samt Bertil Lundstedt på gitarr stod för musiken.

Många superlativ hördes hos besökarna, när musiken tillsammans med den ”SAM”-stämda kyrkokören bjöd på helt underbar sång o musik. Tre soloartister sjöng underkvällen: Carola, Sam och Johanna, den senare från Polen, med sången ”Halleluja” helt underbart att höra de tre solisterna med så skön musik som stöd.Mycket psalmsång fick vi höra, då vi kunde önska fem psalmer under kvällen och allt sammanvävt med den utmärkta sångkörens egna inövade religiösa sånger, blev allt till en strålande väv av glädje. Där kunde även den röda tråden från Bill Gaither anas.

 

Carl-Olof Danielsson lyssnade och njöt.

 

Kören sjöng bordsbön och allt var gudagott även den utmärkta fikan som alltid bär Karin Blanks signum.
Kvällens präst Carl-Olof talade till sist om att ”Öppna din dörr för Herren”och tackade alla, de minst 85 personer som hade mött upp inklusive kören. Kören avslutade sångfesten med att sjunga Välsignelsen.

Top