FRÅN EMMALJUNGA TILL FAMILJEN I BRYSSEL

 

VITTSJÖ. Föräldrarna i Emmaljunga samt barn och barnbarn i Bryssel. Om detta och sightseeing i den främmande staden berättade Viveca Johansson vid vårens sopplunch i församlingshemmet. Gourmékocken Sven Andreasson med maka Eva bjöd på vällagad och fyllig soppa med åtskilliga ingredienser. I Vårdagjämningens tecken inleddes samlingen med psalmen Din klara sol...

 Viveca Johansson med en äkta Brysselkudde.

Det var inte Bryssel som hägrade flyttningen med sonen och familjen utan det arbetet som erbjöd en flyttning från Sverige. Det blir flera resor till den flyttade familjen, antingen med flyg eller bil. Barnbarnen går i skola i Bryssel där ordning och skick råder. Till och med legitimation behövs för ingång till läroanstalten med undervisning i Engelska språket. Olika skolor finns och därför behärskar vissa eleverna tre språk.

Paret Andreasson serverar soppa till prästen.

Givetvis blev det information om stora och pampiga glashuset som inrymmer EU. Stadsborna har en viss förkärlek till fina bakverk, söta bakverk och överlag prydliga bakverk i skilda utföranden. Inom ramen för sötsaker finns naturligtvis mängden med choklad i olika former. Allt exponeras villigt i skyltfönstren.

Några av besökarna vid sopplunchen låter sig väl smaka.

Bryssel avses av boende som Europa medelpunkt där helgdagarna avlöser varandra. Alla som förklarats helgon har sin helgdag i det katolska Bryssel. I denna religion finns en del klosterruiner men inte i sämre skick än det kan framställas Klosteröl. Carl-Olof Danielsson tackade föreläsaren Viveca Johansson med en bukett vårblommor.

Top