Nu har Vittsjö golfklubb öppnat upp…

 

 VITTSJÖ. Nu så är det dags igen att svinga golfklubborna och det kan man göra ute på Vittsjö Golfklubb som har en 18 hålsbana placerad i en härlig grönskande miljö. I år så öppnade golfbanan den första april och håller öppet långt fram till senhösten.

Ett av de nya koncepten för i år är bland annat, att golfklubben ska driva restaurangen i egen regi. De har anställt en van krögare/kock för att klara efterfrågan på god lunchmeny, deras val blev Ingemo Solinge. 

Ingemo är ju känd redan för golfspelarna och andra lunchgäster eftersom hon arbetade på Vittsjö golfklubb de senaste två åren tillsammans med hennes son Björn då, fast i deras egen regi. Men blev tillfrågad av golfstyrelsen tidigt i år om hon kunde tänka sig att bli anställd av dom istället, ja blev svaret. Hon har fått mycket bra feedback för sin goda mat och för hennes glada service. För Ingemo är detta ett bra koncept för hon har arbetat efter detta recept i många år i den branschen men även i konferens bokning. Sedan berättar hon att placeringen av golfbanan är ett plus, bra läge intill vägen gör ju sitt till, härlig närliggande miljö, lugna och fina strövområde intill golfknutarna med andra ord bra läge.

Golfrestaurangen har öppet alla dagar mellan 8:30 tom 18:00 och lunchen är klar vid 12:00 men så berättar Ingemo att det finns mycket mer att välja mellan, bland annat alá cart, toast, våfflor, kakor, smörgåsar, öl, kaffe och varför inte lite glass till efterrätt kan ju också smaka bra.

Varje dag serverar hon olika sallads bufféer som passar bra till varmrätten eller som en enkel rätt det är bara att välja. Finns ju möjlighet att sitta inne eller ute på gården där utanför finns gott om plats. Till helgerna serveras det lite mera helgextra god meny. Den mesta av maten görs i köket, gjorda på bra råvaror av en kock som brinner för att servera bra och god mat till en billig peng och maten lagas på plats, närmare kan det inte bli.

Steget ut till närliggande hus blir inte långt för där huserar nämligen golfkansliet och där finns ju också golfshopen, däri finns det allt som en golfspelare kan tänkas behövas för sitt fritids intresse. Shopen och restaurangen är öppen för alla som är intresserade av god hemmalagad mat men också av fritidskläder eller av golfprylar.

En annan nyhet som är på ”G” och ligger på planeringsbordet är konferensbokning för företag med intresse för golf men även att det ska byggas små stugor som man ska kunna hyra när man spelar golf över en helg, nära och intill golfbanan.
Det är bra att ha allt till hands på nära håll det gäller nog även i golfvärlden och man måste hålla med för visst smakar maten ännu bättre efter en bra golfrunda. Så jag säger vi ses kanske.

Top