”Bjärnums Racconnns” drog både superlastbilar o publik

 

BJÄRNUM. Det blev en mäktig lastbilsträff under lördagen i Bjärnum. Det var inte bara ljudet från flera V8- motorer som skapade atmosfär. Motivdekorationer i minst sagt ”mästarklass” bidrog i hög grad. Ekipage från när o fjärran fanns på plats då Berthon Jönsson budat Nordens åkare till samling.

Lastbilar från norra Sverige, Finnland och Norge hade sökt sig till Bjärnum under lördagen. Anledningen var att deltaga i av Berthon Jönsson arrangerad ”Bjärnum Raceoons” lastbilsträff. Det är andra året vi arrangerar detta. Efter första året var responsen stor så vi fortsatte ett år till. Nu har vi dessutom lite mer erfarenhet, så det känns bättre, säger Berthon.

Ett trettiotal motivlackade och standardekipage fanns redan vid 11-tiden på på plats på Boställsgatan i Bjärnum.Efter samlingen startade karavanen av lastbilar sin resa från Bjärnum via Visseltofta för stopp vid Göinge Bil i Markaryd för att därefter återvända till Bjärnum.

Visst fanns Berthon Jönssons nya dragbil, Scania en 580, med motivlack från Vikings på plats. Ekipaget, som är stylat både utvändigt och invändigt har redan vunnit pris Danmark.

Att ta del av dessa lastbilars utsmyckning är obeskrivlig. Vilka mästare som skapat dessa motiv. Vad månde detta ekonomiskt ha kostat. Hur kan man ens våga använda dessa rullande konstverk i trafik. -Jo, det gör man, naturligtvis måste en entusiast finnas vid ratten, det gäller att ömt vårda dessa ekipaget. Med andra ord tvätta och göra detta väldigt, väldigt ofta.

Visst är det en fröjd att se, här följer några bilder från Bjärnum:

Top