Ragnar i Högahult 90 år idag

 

Bjärnum. Sylvi Fox vill med nedanstående text och foto gratulera Ragnar:

Sylvi Fox skriver att hennes fader spelade tillsammans med Ragnar under flera år. Nu är det min tur att få träffa Ragnar. Jag spelar bas och sjunger i Göinge Dragspelsgille där Ragnar är ledare sedan årtionden tillbaka.

Ragnar Carlsson med sitt kära dragspel.

Ragnar Carlsson spelar ofta flera gånger varje vecka. Det kan vara med Göinge dragspelsgille eller i kyrkliga sammanhang, med PRO-kören, kanske med kyrkvaktmästare Anders Lennartsson i Farstorp. Eller med tidigare refrängsångerskan Ethel osv.

Som ledare är Ragnar oerhört strukturerad och välplanerad. Det är en skojfrisk humorist. En sann glädjespridare. Det enda onda med Ragnar är den hemska värken han tyvärr har i benen. Men han svänger på dragspelet och har fullt blås i saxofonen. Alltid är det med rätta harmonier och rytm. Från saxofonen får Ragnar fram den där fantastiska vackra tonen. Fina gamla schlagers plockar han fram och sätter ihop med medleys. Det blir många igenkännande nickar och leenden från lyssnande publiken.

Ragnar Carlsson i sitt välprydda musikrum. (Foto:Sylvi Fox)

Kan man spela schlagers och evergreens i kyrkan också? Jo då, om det görs med respekt, som Ragnar säger. På begravningar kan man få höra till exempel Jag har hört om en stad ovan molnen, eller Amazing grace. Denna hyllningstext framförd av Sylvi Fox.

Även från vittsjobjarnum.nu framförs hyllning och tacksamhet mot Ragnar Carlsson. Personligen har jag många gånger fått lyssna till Ragnars musik och hans humor. Jag har besökt hans musikaliska hem med bilder från hela hans musikaliska liv. Gratulationer på din stora dag Ragnar! Ebbe.

Ragnar kommer att fira sin högtidsdag på annan ort. Tillsammans med makan Götha färdas de från hemmet denna dag!

Götha och Ragnar Carlsson lämnar hemmet under denna speciella dag.

Top