Våren och påsken kom till Lyckåsa

 

BJÄRNUM. Våren och påskhelgen kom till äldreboendet Lyckåsa på Skärtorsdag. Boel och hennes gäng av sångare och musikanter gladde de boende. Personalen levde in i kommande helg och var smyckade med påskk...huckle på huvudet. Efter hand fylldes salen av intresserade lyssnare. En av dessa var tidigare Vittsjöbon Bengt Kristoffersson.

Bengt Kristoffersson fanns bland åhörarna.

Konferencier för ensemblen var Marie Bengtsson som presenterade Spel Olles gånglåt och sen följde vårpotpurri med ”Dä ä våren”.

Då visan om Jungfrusund sjöng ut var hela ensemblen i takt med vågorna i visan. Tiden närmade sig för Lyckåsas gäster med måltid och då passade det bra med Edvard Perssonvisan om ”mad i rättan tid”.

Hembygdssångarna underhöll och välkomnade våren.

Samtidigt med underhållningen kom en fyrbent gäst in och lyssnade. Det var Lyckåsas hushund i taxmodell som travade omkring och spanade in musikerna och sångarna. Hushunden har privat ägare och hade goda möjligheter att se sig omkring.

 Hushunden lyssnar till sång och musik.

Upp och hoppa sången med schottismelodi var så tilldragande att ett par ur personalen tog sig en stilla svängom. Sångarna levde med i Sjösalavalsen och höll takten med vågornas skvalp. Efter ytterligare några visor tackade ensemblen för sig med unison bugning och önskade Glad påsk.

Några av Lyckåsas gäster njuter av de glada sångerna.

Ett par av personalen är klara att ge sig ut på färd...

Top