Lions delade ut stipendier vid Vittsjödag

 

VITTSJÖ. Lions president Per-Magnus Krahner tog hjälp av utbildningsministern för att dela ut stipendier. Samtidigt bjöd Per-Magnus in intresserade att bli medlemmar i Lions- klubben.

Per-Magnus pekade på att klubbens medelålder idag är för hög. Vi behöver nya yngre som ansluter sig. Ni är varmt välkomna. Vi har möte tredje torsdagen varje månad, ofta på Linden, berättade Per-Magnus.

Lions har under många år gett bidrag till projektet SMART ungdom som bland annat finns i Bjärnum. Projektet går ut på att försöka få ungdomar att avhålla sig från tobak. (Ett projekt är startat av skolsköterska Bitte Jakobsson från Vittsjö). Summan på stipendiet är beroende av hur många som lyckas uppfylla kraven på avhållsamhet från tobak. I år stod det 9 600:- på checken som delades ut. Fantastiskt resultat, 96% av ungdomarna är således rökfria. Till detta fina resultat bidrar i hög grad Lions genom sin fina motivation för ungdomarna.

Filip Jönsson tog emot Lions stipendie till SMART ungdom på 9 600:-

I Lionsklubbens normala verksamhet ligger att dela ut stipendier till elever från Bjärnum och Vittsjö som går vid musikskolan i Hässleholm. Dessa stipendier har tidigare delats ut vid firande av Luciahögtid i Kulturhuset i Hässleholm. I år valde lokal Lionsklubb att dela ut priset vid egen Vittsjödag.

Gustav läste upp musiklärarnas motivation och tilldelade priset till Elise Kristensson. Elise spelar bland annat trummor och xylofon.

Det andra priset delades ut till Nellie Larsson. Gustav läste även här upp musiklärarnas motivation. Nellie fick priset för sin förmåga som sångerska och gitarrist.

Top