Bygdespelarna släpper ny cd

 

VITTSJÖ. Vi i Bygdespelarna är en grupp som kommer från Skåne, Småland och Halland med utgångspunkt i Vittsjö där vi även träffas och övar. Medlemmarna är; Arne Lindeberg, Nils-Erik Palm, Gunnar Olofsson, Boel Bengtsson, Malin Bengtsson och Marie Bengtsson. 2008 släpptes vår första cd och 2011 kom den andra ut.

Många har sedan dess frågat efter en tredje… 2016 hade vi spelat ihop i 10 år och pratade om att göra en jubileums-cd, men det blev aldrig tillfälle under det året. Julen 2016 började vi däremot på allvar prata om att göra en tredje cd med Bygdespelarna. Det valdes ut låtar och vi började öva intensivt. I februari spelade vi sedan in alla låtar under en heldag i studion i Bjärnum. Några dagar senare la vi pålägg, dvs. extra instrumentstämmor eller sångstämmor på några låtar. Det är roligt att få spela stämma med sig själv, för det går ju inte att göra live.

Efter det fick vår ljudtekniker Jörgen Stridh mixa ihop allt. Under tiden har vi ordnat med omslagsbilder och design av CD-fodralet, anmälan till ncb och kontakt med skivtryckeriet. Det är ganska mycket som ska ordnas vid en cd-produktion. I slutet på maj anlände skivorna och de finns nu att köpa hos medlemmar i Bygdepelarna eller på våra spelningar.

Nästa spelning blir vid Sjöstugan den 2/7 klockan 15:00.

Top