En trädgårdsresa

Lehult. I mitten av nittiotalet köpte Lars Klinthäll en fastighet i Lehult av sin far. Det skulle vara fritidshus. Lars och Brittmarie bodde då i ett hus i Rottne utanför Växjö. Ganska tidigt bestämde de sig för att när de slutade arbeta skulle fritidshuset bli permanent boende. Så bra trivdes de i Lehult. Huset renoverades och byggdes till. Lars morfar hade byggt huset 1946. Ett riktigt generationshus.

Så skulle det ju anläggas trädgård (2014). Gräsmattor, häckar, en odlingsdel, gångar och rabatter. Allt för en trädgård med mycket personlighet och många idéer bl.a Lars egenhändigt tillverkade bord och stolar

Även om Brittmarie och Lars var duktiga på att anlägga sin trädgård, så när de träffade vänner som var med i Göinge Trädgårdssällskap tyckte de att mer information kunde stimulera. Göinge Trädgårdssällskap förmedlar idéer och energi på ett proffsigt sätt genom föreläsningar och utfärder. Finns intresse för trädgård, gå med, bli medlem. Ett växthus hör ju naturligtvis till trädgården och nu skördas bl.a tomater, gurka och chili.

2016 anlades en damm med vattenfall. Här sitter trädgubben Bertil med sin håv. Tillverkad av Lars.

Trädkonstnären i Osby Sven-Ingvar Johansson hjälpte till att förvandlade en ful ek till en fantastisk fågel och av en annan del av eken blev det ett troll som fick namnet Totte.

Enligt Lars återstår en hel del arbete som mer växter och flera trädgårdsprydnader och efter hand som trädgården växer så kommer kanske trädgården att visas för allmänheten. Lars och Brittmarie vill också tillägga att de känner sig välkomna på orten och stortrivs med sin nya hobby.

Top