Större intresse för kyrkligt val

VITTSJÖ. Det glömda valet gäller i stort inte Vittsjö Verum pastorat. Av röstberättigade var det 355 som lämnade sina önskemål hur kyrkliga verksamheten skall bedrivas. Vid förra valet för fyra år sen var det 319 som lämnade sin röst för det lokala styret. En bra ökning av intresset för kyrkliga verksamheten. Antalet röstberättigade är osäkert men bör vara nära 1 700 boende.

Det fanns 30 olika valsedlar att välja mellan vid valet i Vittsjö.

Inom Verum församling lämnades 95 röster. Antalet förtidsröstande var 55 en ganska markant ökning sen förra valet. Mandatfördelningen är fortfarande oviss då röstsedlar lämnades med kryssade namn. Stundtals var det upp emot tio personer som stor i kö för att komma bakom de skyddande gröna skärmarna. De tre kuverten prickades av i röstlängden och det blev plats för nästa röstande.

De tre gamla valurnorna från Vittsjö kommuns dagar väntade på post.

Fördelningen på de olika partierna blev: Socialdemokraterna 54 röster i Vittsjö och 15 i Verum. Första namn är Claes Persson. Denna lista är enda politiska listan. Fädernas kyrka med Ingvar Larsson som första namn fick 59 röster i Vittsjö samt 52 röster i Verum. Beteckningen Vi kyrkan med Ros-Marie Westmark som första namn erhöll 90 röster i Vittsjö samt 15 i Verum. Beteckningen Vår kyrka med Bengt-Arne Jönsson som första namn samlade 152 röster i Vittsjö samt 15 i Verum församling. Intresset för ledamöter i Kyrkomötet ökade också denna siffra i år då 349 röster avgavs för detta val.

Top