Taubeafton och blandat i Verum

För stämningens höjdpunkt inledde manskören med: Go afton o god kväll och Inga Maj Ottosson gav glimtar från mångsysslaren Evert Taubes innehållsrika liv. Alla fick sin chans att göra sin stämma hörd vid allsång som inleddes med Rönnerdahl samt Maj på Malö. Vid dragning på gratislotterna blev en kvinna vinnare, inte enbart av en slickepinne utan också en bukett rosor under det att manskören sjöng Min älskling, du är som en ros. De lokala sångförmågorna från Emmaljunga ur familjen Wallentheim, Malin, Anna och Anders samt Elle sjöng var för sig och gemensamt flera sånger.

Syftet med kvällen var att avgående kantorn emeritus Curt Nilsson ville tacka boende i Verum från sin tid som kantor under nära 30 år i församlingen samt ge ett bidrag till handikappanläggningen i Furuboda. Under kvällen kom det in 2 066 kronor som skall bli julklappar till boende i ungdomsgården.verumalla.jpg

SPF-kören i Verum sjöng under "Curres" ledning och de sjöng även tillsammans med manskören. Sångarkörerna var också ledare för flera allsånger.

Efter kvällsfika passade den hurmorfriske Curre på att introducera kommande julhandeln och påpassligt stämde manskören in med Vintern rasat... Bygdelaget i Verum hade ansvaret för fika och en speciell sångarhyllning tilldelades Anders och Marianne som kvällens värdpar.verumpar.jpg Utöver detta överlämnade Carl Olof Danielsson en bukett blomster.

I kvällsandakten anknöt Danielsson till Taube som hade lika rikt liv som människor har möjlighet att själva skapa då livet kantras av olika gåvor och rikedom. Verum lever och detta visade kvällens satsning enligt allas tolkning genom Anders Paulsson. Nästa upplevelseafton i Verum blir i Bygdegården då större satsning görs för Furuboda. Dessutom blir det en Julkonsert i Emmaljunga med Anna & Elle som programvärdar.

Samtliga medverkande fick avslutningsvis var sin ros och kvällens promotor den repliksnabbe Curre fick en hel bukett samt välförtjänt kram av värdinnan.

Den trevliga kvällen avslutades med Han är min sång.


Kvällens värdpar Marianne och Anders ses på nedre bilden efter avtackning 

Top