Vad har hänt med Skogsborg?

Fler brandbilar, ambulans och Polis kom på platsskogsborg-rjning.jpg och snart var elden släckt. Familjen fick, efter många turer, så småningom en bostad i Bjärnum. Huset på Hässleholmsvägen 32 stod länge övergivet och tomt. Ibland kom det inbrottstjuvar på besök. Jag överraskade en av dem vid ett tillfälle och han lämnade tillbaka tjuvgodset. Många beklagade att huset stod tomt men inget särskilt hände förrän vintern därpå då vattnet sprutade vilt i källaren. Vattnet var avstängt av Hässleholms vatten men ventilen i gatan gick sönder och släppte in vattnet. Naturligtvis droppade det inskogsborg-takpannor.jpg vatten genom yttertaket och huset blev i allt sämre skick. Så plötsligt, i augusti 2006, uppenbarade sig tre spekulanter inom loppet av en vecka, tror jag. Efter budgivning så var huset sålt. Det tog inte lång tid förrän de nya ägarna satte igång renoveringsarbetena. Deras målsättning var att behålla det mesta möjliga av husets yttre karaktär men att helrenovera det inuti.
Alla ytskikt måste bytas. Det var många golv, väggar ock tak som behövde riktas upp och isoleringen var skral. De storaartikelbilder_004.jpg granarna på framsidan har fällts och träden runtom har glesats ut. Nu står huset majestätiskt på den lilla kullen och utgör ett av Vittsjös främsta blickfång.
Det återstår en hel del trädgårdsarbeten, garagebygge och så småningom blir det en uteplats på baksidan.
Nu ges berömmande ord till ägarna som gjort det mesta av renoveringsarbetena själva och jag instämmer till fullo.
Ni, Malin och Lars Björkqvist, har gjort ett fantastiskt arbete och nu är det inte längre någon som beklagar att grannens hus ser tråkigt ut. Snarare uppmanar det mig till efterföljd!amor.jpg
 
"AMOR VINCIT OMNIA"
Kärleken övervinner allt, kan man läsa på väggen till husets baksida.
 
Skogsborg, på Hässleholmsvägen 32 i Vittsjö, i början av november månad 2008.skogsborg-slott.jpg
Top