Julmarknaden blev en succé

Strax var hallen fylld men innan besökarnajulmarknad2.jpg kom in fick de glögg och kaka. Några hade redan utanför köpt en sillamacka av Skytteföreningen eller en korv från korvvagnen. Vi fick alla njuta till underbart skön musik, även om någon av marknadsförsäljarna tyckte att ljudnivån då det dansades runt granen, var något hög. Tomten delade ut godis men fick också in många önskelistor. Jag hinner få en liten intervju med honom mellan danserna.
- Nu blir det bråda dagar, säger tomten. Men en del av mina tomtenissar från Volvo har nu fått ledigt på eftermiddagarna för att göra fina små bilar, sådana som barnen vill ha. Vår statsminister vill också ha en liten bil, det ser jag på önskelistan som han lämnade till Gösta Kållberg. Han tycker ju att Volvo och SAAB gör alldeles för stora bilar. julmarknad1.jpgTomtemor kunde inte komma idag för vi har öppnat en ny liten fabrik för småbilar i Snärshult och hon måste städa innan tomtenissarna kör igång.
Tomten reser sig och tar emot ytterligare en önskelista från Jennie som vill ha en liten docka och färgpennor.

Inger Rosengren och Birgitta Nilsson från Örkelljunga säljer bl.a ljus.

Så släcks ljuset och lucian Marie Bengtsson med tärnor och korgosse träder in. De sjunger så rent och vackert att till och med en del tårar faller ner på någon kind.
Försäljningen fortsätter och snart är detjulmarknad3.jpg dans kring granen som barnen på Bäckabro har klätt. Det tjongar till när någon slår ner plåtburkarna med gummibollen och som pris får en påse med julgodis.


Här följer lite fler bilder från Julmarknaden.
ingng.jpg

brandbil.jpgfolk1.jpgfolk2.jpgfolk3.jpgmusik.jpglucia_copy.jpglucia-2.jpgtomte.jpg

Top