Fin musik- och sånggala i Emmaljunga

Salen i Folkets Hus som uppfördes 1926 fylldes av omkring 100 besökare som hade förvissat sig om sittplats genom förköp av biljetter där Bjärnum manskör inledde med Stilla Natt. Sångare och musiker på hemmaplan: Anders, Anna och Malin samt Elle tillsammans med manskören och Verum SPF sånggrupp tog ton där Dan Inge Olsson svarade för det musikaliska inslaget. De båda initiativtagarna Anna & Elle informerade om barnhemmet som ligger dem varmt om hjärtat. Flera utslagna barn har fått en fristad med hjälp att kunna återgå till ett drägligt och normalt liv. Alla besökarna fick tillfälle att ställa upp i Hosianna och manskören fortsatte med att Tända ett ljus.

e-a2.0812.gifUppskattade musikern och sångaren Dan Inge Olsson sjöng sin egen sång om den namnlösa åsnan! och Curt Nilsson fick tillfälle att tillsammans med flickorna återuppliva en sång från Globen.

Efter kvällsfika fick alla deltagare sjunga ett potpurri av julsånger och kända visor innan Jan Rosén tog hand om klubban vid försäljning av allehanda saker. Var det någon som var tveksam att höja budet hjälpte Jan Rosén gärna till med budgivningen som i något fall höjdes med en 50-lapp. Manskören skänkte 500 kronor till auktionen och Snapphanebygdens Sparbank i Bjärnum tillsköt lika mycket som auktionen uppgick till, något över 4 000 kronor som således blev över 8 000 kronor. Totalt omkring 15 000 kronor till barnhemmets verksamhet under tre månader. Konferiencier under kvällen var de båda initiativrika flickorna som också utfört bedriften att alla medverkande ställde upp utan arvode!

Helt naturligt tackades alla medverkande med var sin nejlika och sångarna jämte Dan Inge avlutade mäktigt med O Helga Natt.
e-a6.0812.gif

Gemyt kring ett av kaffeborden i Emmaljunga.


Top