Skolavslutning i BjärnumFörst fick vi höra en fin version av Amazing Grace, sedan följde Last Christmas och andra fina julsånger.duett.jpg Applåderna var långa, så även när Claes Ruderstam intog scenen och berättade om Anton Andersson. Han föddes 1857 i Käbblehöjalt och trots att hans föräldrar inte fick leva tillsammans så lyckades han arbeta ihop en rejäl förmögenhet, i huvudsak i Helsingborgstrakten. Han kunde därför köpa Frösboholmagården, som han senare donerade till Vittsjö socken. Idag finns Anton Anderssons stiftelse med syfte att hjälpa människor som lever under mycket knappa förhållanden.
- Av Anton kan vi lära oss mycket, sade Claes. Gör vi så gott vi kan utifrån våra förutsättningar så kan ingen begära mera. Vi bör också, liksom Anton, vara generösa. Vi behöver inte bara ge materiella ting. Ge också omtanke om nära och kära, ställ upp för andra och uppmuntrac-ruderstam.jpg hellre än klandra.
Efter sången "Hallelujah" tog Tony Helm till orda.
- Det har hänt några stora saker på sistone, sade han. Först tänker jag på jordbävningen häromdan och sedan att halva skolan tömdes så bra av er alla, Tack! Vi har gjort många saker bra tillsammans under hösten! Tack för gott samarbete, lärare och elever. Nu önskar jag alla god jul och gott nytt år. Ni har 2 minuter på er tills skolbussarna går.
När eleverna lämnat skolan så förflyttade sig personalen till skolmatsalen för att äta smörgåstårta. Under tiden önskade rektor Jan Brolin alla en skön helg samt delade ut julklappar.
John "Jack" McNeil lämnar skolan för pension och fick en särskild avtackning.
Jack, berättade att han kom till Sverige 1973, efter att bl.a. ha varit "Bobby", hamnade så småningom i Farstorp där han trodde att han lärde sig "skånska" men när han kom till Höör 1979 så talade de en helt annan skånsk dialekt. Jack berättade att det nu var dags att sluta som lärarejack-mcneil.jpg
- Det är bättre att sluta med flaggan i topp än att göra det på halv stång, avslutade han sitt tacktal.
Av de långa applåderna förstod jag att han varit en mycket populär medmänniska och bildlärare.


63 elever fick extra belöning frånprisbord.jpg "Rökfri Duo" då de fick gå fram och välja en bonus från de två välfyllda borden. Det finns en sjunde-klass och en åttonde-klass som är helt rökfria. Verkligen imponerande, eller hur?aulautdelning.jpg                           

 vi-stttar-varandra.jpg

När Bitte kommer tillbaka från jullunchen så har redan elevernas skåp burits ut.
- Vi får stötta varandra under flytten, säger Bitte Jacobsson till sin kollega.
Top