700 kepsar hos Arnes Motor

Arnes Motor startades av stamfadern Arne, numera bosatt i Malseröd. Starten skedde i ett mindre utrymme 1960 hos dåvarande Lokalföreningen där nu El-Olle har sin verksamhet. I samband med att Lantmännen flyttade till Lehultsvägen följde Arnes Motor med och omkring 1988 flyttade företaget till nuvarande moderna lokaler vid Hässleholmsvägen.

Helt naturligt är övervägande antalet reklamkepsar från närområdet och Sverige men där finns även flera internationella bonader, några tämligen exklusiva som erövrats vid tävlingar i vattenskidåkning. Kanske har du en keps som inte finns i Arnes samling. Åk och kolla. Kanske får din keps en hedersplats?

Passa också på att lägg en blick på de gamla motorsågarna. Den äldsta i samlingen är från 1949 och vägde 20 kilo med en cylinder volym på 125cc. Jämför detta med en av dagens motorsågar som väger runt fyra kilo och har en cylindervolym på 39cc och är därtill mycket mer effektiv. Den populäraste motorsågen omkring 1960 då Arne började verksamheten var en Partner R 11 som vägde elva kilo.

Mycket har förändrats men huvudmodellen för kepsarna lever kvar.

Top