Husmanskosten - var tog den vägen?Hur ser det ut idag?
Nu får ungarna pizza, kebab, nasi-goreng med mera. Jag fick veta att dagens skolmat per elev och dag på vissa håll kostar c:a 6:36. Det kan väl inte räcka?
Får barnen inte riktig kost, tiden för gymnastik på schemat kortas ner, TV-tittande tar allt längre tid, liksom datorspel gör dem mer stillasittande på fritiden, så löper ungdomarna stor risk att få t. ex stroke, propp eller diabetes alldeles i onödan.
Tyvärr tycks inte många reagera på det här med skolmaten eftersom de flesta människor har så många "måsten" som skall göras och hinnas med att de har inte tid att reflektera och reagera.

Varför blir det så?
Mycket har hänt i vårt land och förändringarna har kommit med detta, på gott och ont. Nu skall ju allt gå så fort med snabbmat och bredband. Hemmagjord julmat är det snart inte många som befattar sig med. Nu finns ju all mat färdig att köpa i våra varuhus.
Vi kan till och med beställa matvaror via internet, allt för att spara tid. 

Vad kan vi göra åt saken?
Många säger att frukosten är vårt viktigaste intag under dagen, själv är jag mycket slarvig med just frukosten och att lära en gammal hund sitta är svårt,  men jag får väl börja där.
Till nästa gång vi hörs, ha det så bra!
Top