Styrketräning i Vittsjö

Deltagarna i träningen har en Svensk mästare i bodybuilding, Andreas Malm som blev Sverigemästare i juniorklassen 1998 och blev tvåa i seniorklassen förra året. Träningspassen har ingen likhet med det Andreas sysslar med när har går upp i SM. I Allaktivitetshuset är alla nybörjare och börjar så att säga på lågstadiet för att successivt bygga upp kroppens funktioner till högre funktioner.
 dsc01465.jpgAvsikten med samlingarna är att deltagarna skall få grundutbildning för att sedan i lugn och ro fortsätta med träningen inom hemmets väggar.. Trots mjukstarten förra veckan var det en och annan som konstaterade en mindre variant av träningsvärk. Efter några veckor har träningsvärken säkerligen försvunnit sedan kroppen har börjat sin återuppbyggnad.

På ett bord fanns ett antal hantlar av varierade färg, storlek och tyngd som snabbt fann sig omslutna av mer eller mindre kraftiga händer.

Den som har intresse för styrketräning kan infinna sig på tisdagar klockan 14 eller klockan 15. Blir intresset större kommer ytterligare träningspass att införas en timme senare. Det kanske mest lockande är att träningen är helt kostnadsfri.

Styrketräning är effektivt för både män och kvinnor i alla åldrar. Den som inte har helt perfekt hälsa kan kanske få bättre förutsättningar sedan en del av problemen kanske försvinner vid styrketräning. Det finns nästan bara fördelar och få nackdelar med styrketräning. Prova på! Du kommer kanske att må betydligt bättre.

dsc01469.jpgÄven det manliga könet sträckte armarna utåt med hantlarna i fast grepp.Top