Söndagen blev som upplagd för vandring

VITTSJÖ. Söndagen bjöd på strålande sol men en aning bister vind. SMHI spår varmare väder inom kort.

Naturligtvis blev det en vandring under söndagen, -på orten finns många rundor att välja på. Denna gång blev det utmed den så kallade ”Lehultarundan”. En lättvandrad runda på cirka 8 kilometer. Naturligtvis fanns fika med.

Eftersom det absolut inte är första gången vi beger oss ut på just denna runda, visste Vicky hela tiden vägen och tog snabbt täten. Det har faktiskt blivit ”Lehulta-rundan” under samtliga årstider och med högst skiftande väder.

Från Västanskogen beger man sig ner mot Oresjön där vägvisning finns. Sedan blir det vandring genom inledningsvis vacker granskog, därefter blandskog för att efter ett tag korsa Hårsjö-vägen.

Här finns skylt som pekar mot Lehult. Utmed grusvägen finns vid en villa fantastisk motorsågs-konst, bland annat en fågel som står just utmed grusvägen.
Bara att fortsätta fram till en gård där vandringen viker av åt vänster. I vägkorset ligger på höger sida ett vackert äldre torp.

Väl framkommen vid ett mindre sågverk är det trevligt att gå ner mot Lehultasjön som nu bara är 100 meter bort. Vid rätt tidpunkt ligger solen på vid en mindre båtisättnings-plats. Eftersom halva rundan är avklarad är det lämpligt med en välförtjänst fika här och njuta av utsikt och stillhet.

Färden fortsätter längs landsvägen för att vid en mindre hästgård vika av åt vänster. Efter en knapp kilometer bär det in på en skogsväg som åter tar oss ner mot Lehultasjön. Här finns ett flertal rastplatser, även med möjlighet för den som vill grilla.

Sedan fortsätter vi på skogsvägen fram till ett T-kors. Här kan man välja att gå åt höger för att ansluta till elljus-spåret eller ta av åt vänster för att antingen vandra åter mot Oresjön eller ta en av flera stigar som leder mot Eken-området.

Hemkommen är det bara att njuta av all friskluft och alla synintryck man fått helt gratis.

 

Top