Under nattens mörka timmar i bygden händer märkliga saker

VITTSJÖ. Under ett Trygg i Vittsjöpass händer ibland mycket konstiga saker.

Under mitt senaste pass, natten mellan onsdag och torsdag denna veckan noterade jag vid 23-tiden en svart BMW combi och en svart VW Golf vars förare uppträdde synnerligen märkligt. Efter mitt visade intresse för dem drog båda bilarna i hög fart norröver.

Att i detta läge rapportera händelsen till polis är viktigt, -för patrullen känns det som lite av en livförsäkring. Kanske vet polisen mer om bilarna och ägarna, samtidigt som de blir varse att något brottsligt kanske är på gång i Vittsjö med omnejd just nu.

Några timmar senare noterade jag troligtvis samma BMW combi, denna gång vid Qstarmacken i Vittsjö med en medelålders person pratandes i telefon utanför bilen. Då personen observerade min närvaro avbröts hans samtal hastigt och mannen hoppade in i bilen och körde i våldsam fart i riktning mot Markaryd. Att förfölja ingår absolut inte i Trygg i Vittsjö uppgift, varför bilen helt enkelt fick försvinna.
Tyvärr passerade båda tillfällena mycket snabbt så möjligheten att notera registreringsnummer fanns inte.
Nu var det för mig bara att komplettera tidigare anmälan till polisen med mer detaljinformation.

Men något skumt var det, kanske/ förhoppningsvis blev de avbrutna i vad de höll på med, för trots mina fortsatta kontroller fram till nästan gryning var de helt borta, i vart fall från Vittsjö.

Med andra ord föreningen har löst uppgiften denna natt, att skrämma bort icke önskvärda individer.

 

Top