Måndagspromenad i Hårsjö

VITTSJÖ. Som ni kanske sett i kalendern på denna sida så är det promenad varje måndag med utgångspunkt från Bäckabro.

För ett par veckor sedan bestämdes det i gruppen att det kunde vara trevligt att komma hem till oss i Korsahåla och se vad som var på gång i sin blomning. Och det blev första måndagen i maj som detta gick av stapeln.

Det kom ett helt gäng på cykel och några kom i bil. Vi hade vädrets makter med oss, det var molnigt, 10-12 plusgrader. Det utlovade förmiddagsregnet uteblev och det tackar vi särskilt för.

Men innan trädgårdsvisningen så blev det en kortare promenad på 2 km.

Åter på plats så blev det till att titta på växtligheten, något var överblommat, annat stod i full blom bland annat pärlhyacinter i långa rader vid stensättningarnas terassodling. Tulpanerna är på gång att slå ut i blomning.


På en av slänterna växer det Tidlösa, just nu är det dom gröna bladen vi ser, dessa vissnar sedan ner framåt sommaren och fram emot september kommer själva blomningen, ett hav av ljuslila blommor som lockar till sig massor med bin, det är ett ivrigt surrande då.

Potatisen har kommit i jorden och här och var kan man se blasten på väg upp. För att inte nattfrosten ska gå alltför hårt år grödorna så täcks dessa över nattetid.

I växthusen så är det många tomatplantor som är på tillväxt , liksom jordgubbar , rhododendron och azaleor.

Efter rundvandring bjöds det på en enklare fika utomhus. Även om de allra flesta som var på besök har fått sin första vaccindos så hade bord och stolar placerats ut på lämpliga avstånd.

Till alla er som var här vill Les och jag framföra ett stort varmt innerligt TACK för visat intresse.

 

Top