Talangfull spelare knyts till klubben

VITTSJÖ. Vittsjö GIK Hässleholm knyter till sig en talangfull ung spelare. Klara Nyberg, 17 år, som senast kommer från spel med division 1-klubben Själevads IK från Örnsköldsvik.

Robert Bergström beskriver Klara som en mycket utvecklingsbar spelare som brinner för fotboll. Han ser det som positivt att hon väljer att ta steget över till Vittsjö GIK och Damallsvenskan. 
– Vi ser detta på längre sikt och fördelen med att hon kommer under sommaren är att hon får en bra inkörningsperiod under andra halvan av säsongen, säger tränare Bergström. Det är en stor skillnad på att vara i elitmiljö och vi får ha lite tålamod, men jag tror verkligen att hon kommer att få en bra utveckling och kunna bli en bra allsvensk spelare vad det lider. Hon har många fina egenskaper som spelare och dessa ska vi försöka förädla tillsammans, avslutar han.

Klara Nyberg har gjort flera flicklandskamper och var lagkapten under Pia Sundhages ledning. Klara säger själv att hon är otroligt glad och tacksam över att Vittsjö vill satsa på henne och att hon kommer att göra allt för att prestera så bra som möjligt.
– Kontraktet ger mig möjligheter att utvecklas som fotbollsspelare och även som person då jag flyttar 100 mil söderut. Steget från division 1 till allsvenskan är stort men jag är beredd att göra vad som krävs. Målsättningen är att bli så bra att jag kan konkurrera om en startplats och bidra till Vittsjö framgångar. De två veckor jag har varit och tränat och spelat med laget tidigare i år har gett mig inspiration och mersmak: professionell miljö med bra tränare, grymma lagkamrater och familjär stämning. Beslutet att skriva på för Vittsjö har därför känts enkelt och tryggt att ta. Jag måste också passa på att tacka Själevads IK som utbildat mig och släpper mig för den här möjligheten.

Vidare hälsar sportchef Magnus Sångberg att Klara är en mycket lovande spelare och vi har varit väldigt belåtna med det hon visat för oss under den korta tid hon spelat med oss.
– Att vi väljer att knyta till oss Klara ligger helt i linje med det långsiktiga arbete som vi har påbörjat för att lyfta fram fler unga svenska talanger. Eftersom vi redan har en stor trupp kommer Klara att ges möjlighet till matchtid hos vår samarbetspartner Halmstads BK om hon inte spelar med oss.

Klara kommer att ansluta till vår trupp efter sommaruppehållet.

 

Top